top of page

Cum am ajuns la medicină...

Salut!!! Bine ati venit pe blogul unei proaspete studente la medicina care cauta sa-si umple ramasitele acestei vacante in cel mai eficient mod: impartasind cu voi experienta admiterii la Medicina Generala la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti.

Ca un mic disclaimer, tot ce va fi scris aici este strict subiectiv, reprezentând doar viziunea, ideile si conceptiile mele care, evident, nu se vor potrivi mereu cu ale voastre.

Sa purcedem asadar...

Cliseic (foarte probabil), de mica am vrut sa devin medic, asadar am hotarat sa imi indeplinesc acest vis muncind doi ani pentru admiterea pe care am sustinut-o pe 25 iulie 2018.

A fost coplesitor tot acest parcurs, am facut multe sacrificii, dar a meritat.

Admiterea a fost mult mai usoara decat imi imaginam, am avut destul timp, am facut toate calculele la chimie fara probleme, dar am pierdut si cateva puncte din cauza neatentiei. Am luat 87 de puncte din 100. O nota destul de ok, care mi-a asigurat locul la buget, insa care nu m-a multumit pe deplin (dar m-a ambitionat si mai mult), 53 de grile corecte la biologie si 34 la chimie, in conditiile in care a fost anulata o grila la biologie, toata lumea pornind de la cele 99 de puncte posibile.

Am fost emotionata, destul de obosita (noaptea de dinainte am dormit doar 3 ore...), dar am rezistat binisor presiunii.

Acum, câteva tips and tricks pentru cei care vor sa sustina admiterea la medicina pe viitor:

1. ”Experienta este invatatorul tuturor lucrurilor.” - Iulius Cezar

Duceti-va la simulare!!!! Este foarte important sa va verificati nivelul de cunostinte cu doua luni inainte de examen, chiar daca este foarte probabil sa fiti putin dezamagiti de rezultat (eu am luat 63), invatati din aceasta dezamagire! Simularea mereu este mai dificila... deoarece are scopul de a va motiva, de a va face sa va perfectionati nivelul de cunostinte pana la ziua cea mare.

2. "Don't Think Twice, It's All Right" - Bob Dylan

Intuitia ti-e cel mai bun prieten în timpul examenului! Ei bine, în 85% din cazuri (asociere!!! 85% din populatia lumii are Rh+) primul raspuns pe care-l notezi este cel corect.

Se pare ca fiecare grila, la prima vedere, se indragosteste de modul tau de a gandi si-ti arata raspunsul cel bun... glumesc :))) La prima vedere nu ai timp de overthinking deoarece crezi ca nu ai timp de celelalte grile, deci, lasa raspunsul asa!!! (schimba doar atunci cand esti sigur ca ai gresit prima data! Nu uita ca grilele sunt concepute pentru toti... nu doar pentru olimpici sau genii care interpreteaza orice detaliu).

3. ”De ce sa compatimesti in loc sa ajuti, daca poti?” - Cicero

Intra in grupurile de socializare destinate admiterii ca sa ajuti si sa primesti ajutor in schimb. Este extrem de util sa discuti cu cineva care invata aceleasi lucruri, care se confrunta cu grile si diverse interpretari, raspunsuri, etc... Plus ca poti gasi multe persoane care-ti vor fi colegi pe viitor, dar prieteni inca dinainte. Implica-te! Avanta-te in polemica frazelor si a desenelor din ”Sfantul Corint” sau din nenumaratele grile gresite. Asa vei memora totul mai usor, vei invata totul mai simplu.

4. ”Daca ai incredere in tine insuti, inspiri incredere altora.” - Goethe

Ai incredere in tine! Atitudinea ta conteaza enorm! Incepe sa crezi in imposibilul de a lua 100 de puncte la admitere pentru ca pe viitor (cand vei lua un vicios 87) sa-ti promiti ca poti mai mult, ca totul e bine, trebuie doar sa mai lucrezi la atentie, la interpretari... la rabdare. Mai bine cobori de pe muntele idealurilor decat sa nu urci nici macar cativa metri :)) Nu lua in seama ce zic altii!!!

Doar tu stii ce poti, doar tu stii cat poti munci pentru a-ti indeplini visul. Nimeni nu trebuie sa te influenteze!!

5. ”Doua virtuti ar trebui sa nu le pierdem niciodata: curajul de a ne înfrunta propriile slabiciuni, si puterea de a ne trai propriile emotii.” - Michelangelo Buonarroti

Incearca pe cat posibil sa nu te lasi coplesit de emotii! Gandeste-te ca toti competitorii tai trec prin aceleasi stari, dar ei decid daca sa foloseasca emotiile constructiv, sau nu. Mergi cu incredere la admitere, cu entuziasm (dupa un an haotic cu bac si admitere, pana la urma, aceasta este ziua eliberarii), intra plin de speranta si vei iesi invingator!

Cam atat pentru acest prim articol stangaci. Sper sa va fie de folos!

Ne vedem data viitoare cu ”secretele corintului”. Pana atunci, sa aveti spor in tot ce faceti!

See you soon :))))

4,183 views0 comments

Recent Posts

See All

REVIN! (dupa 4 ani...)

Admiterea bate la usa. Astept in comentariile voastre intrebari despre imaginile din Corint sau orice nelamurire pe care o aveti legata de materia de bio. Spor si succes!

bottom of page